Архів

Покази вібуватимуться у кінотеатрі «Жовтень» (вулиця Костянтинівська, 26, Київ). Фільми демонструються мовою оригіналу із українськими та англійськими субтитрами.
Нуль за поведінку

Добірка кінокласики від Київського тижня критики «Нуль за поведінку». Це шість фільмів про бунт на різних рівнях. Усі герої та героїні цих фільмів – незручні, недоречні, які забагато або замало вимагають, та все одно розповідають про суспільство більше, ніж воно того хоче. Протягом свого існування кіно по-різному показує тих, хто відмовляється грати за правилами, але завжди дивиться на них із цікавістю.

Фокус: Україна–Канада

Програма «Фокус: Україна – Канада» – це шість столичних прем’єр сучасних гітів українського та канадського кіно. Куратори фестивалю обрали для програми три стрічки, які найкраще дають уявлення про стан канадського кінематографу. З іншого боку команда членів Асоціації кінокритиків Торонто обрала три українські фільми, що відображають вітчизняний кінопроцес, із його жанровими та авторськими пошуками.

Дискусії

Дискусія «Сучасна ідентичність канадського та українського кіно» в межах Київського тижня критики

25 жовтня, понеділок, 20:00

Онлайн-дискусія

українською: https://www.facebook.com/events/421689782638349/

англійською на каналі «Артхаус Трафік» в YouTube.

Вхід вільний

Куратори Київського тижня критики та їхні канадські колеги говоритимуть про спільне та відмінне в українському та канадському кіно. Що визначає ці кінематографії зараз: які теми найбільш виразні, які голоси найбільш чутно? Як українське та канадське кіно існують та знаходять свою власну унікальність поблизу великих полюсів тяжіння?


Учасники дискусії – куратори програми «Фокус: Україна – Канада» Київського тижня критики. Список:

  • Дарія Бадьйор, співзасновниця Спілки кінокритиків України;
  • Станіслав Битюцький, кінознавець і режисер;
  • Сергій Ксаверов, колумніст і автор видань LB.ua, «Фокус» та DTF Magazine;
  • Анна Дацюк, кінокритикиня;
  • Пат Маллен, видавець провідного канадського документального журналу POV Magazine, віцепрезидент Асоціації кінокритиків Торонто;
  • Том Ернст, письменник, автор журналів Original-Cin та National.ca, інтерв’юер подкастів Kingston Canadian Film Festival, Rewind та Fast-Forward, член Асоціації кінокритиків Торонто;
  • Джейсон Горбер, кіножурналіст, керуючий редактор ThatShelf.com, автор журналів POV, RogerEbert.com та CBC Radio, член Асоціації кінокритиків Торонто.